Statenleden niet naar presentatie om ‘desinformatie en racisme’ ???

De Partij voor de Dieren, GroenLinks, SP en PvdA hebben afgezegd voor een presentatie van wetenschapper en oud-politicus Kees de Lange in de Provinciale Staten van Flevoland vanavond. De Flevolandse Partij voor de Dieren laat op X, voorheen Twitter, weten dat De Lange ‘het bestaan van de klimaatcrisis ontkent’. Ook is hij volgens de partij ‘racistisch’. GroenLinks Flevoland vindt het ‘ontoelaatbaar om desinformatie en racisme te voeden in onze democratie’.

Kernenergie
De Lange is emeritus hoogleraar chemische fysica aan de Vrije Universiteit. Ook was hij van 2011 tot 2015 lid van de Eerste Kamer, eerst voor de Onafhankelijke Senaatsfractie en later als eenmansfractie. Daarnaast was hij, tot hij in conflict kwam met Jan Nagel, bestuurder van 50PLUS. De Lange is uitgenodigd door de Flevolandse Statenleden van 50PLUS en Forum voor Democratie, om de Statenleden bij te praten over mogelijkheden voor het gebruik van kernenergie in de provincie.

Volgens De Lange wordt ‘klimaatalarmisme’ levend gehouden door ‘staatsbureaus en de media’

Witte man
Kees de Lange laat zich regelmatig zeer sceptisch uit over klimaatverandering en legt daarbij verbanden met een door de gevestigde orde vooropgezet plan. Volgens De Lange wordt ‘klimaatalarmisme’ levend gehouden door ‘staatsbureaus en de media’. Het doel, volgens de voormalig hoogleraar: ‘het weerspannige volk angst aanjagen’ voor ‘uiteraard die variant van klimaatverandering die zonder tegenspraak aan de verderfelijke witte man toegeschreven kan worden’. Pointer noemde De Lange enkele jaren geleden als lid van het ‘populistisch rechts netwerk’ Clintel, dat zich met steun van oliebedrijven inzet voor het zaaien van twijfel over klimaatverandering.

Aantoonbaar racist
Volgens PvdA-Statenlid Abassin Nessar is De Lange ‘een aantoonbaar racist’. Op Twitter leidden De Langes uitspraken over moslims en mensen uit Afrika enkele jaren geleden tot woede en verontwaardiging. Ook toonde hij op het medium begrip voor het feit dat China Oeigoerse moslims opsluit in ‘heropvoedingskampen’. Een Kamermeerderheid kwalificeerde de Chinese mensenrechtenschendingen tegenover Oeigoeren in 2021 als genocide. Ook 50PLUS, dat met FvD De Lange uitnodigde, stemde voor de motie.

De partijen willen ‘zich niet inlaten met retoriek die geweld en verdeeldheid bevordert’

Geweldsretoriek
Volgens GroenLinks-Statenlid Jaya Noordman willen de partijen die zich hebben afgemeld ‘zich niet inlaten met retoriek die geweld en verdeeldheid bevordert’. ‘Wij zijn bereid om samen te werken met iedereen die op basis van feitelijke wetenschap wil bijdragen aan een betere wereld’.

De Flevolandse Statengriffie laat desgevraagd weten niet op de hoogte te zijn van welke Statenleden er vanavond naar de presentatie van De Lange komen luisteren. De VVD-fractie, die zelf een andere spreker heeft uitgenodigd voor een presentatie over kernenergie, heeft tot dusver niet gereageerd op vragen over wat zij van de komst van De Lange vindt en of er VVD-Statenleden aanwezig zullen zijn bij de presentatie.

————————————————————————————————————————-
Ongeacht deze man zijn mening of boodschap en eenzijdige berichtgeving in dit artikel:

‘De Lange is emeritus hoogleraar chemische fysica aan de Vrije Universiteit. Ook was hij van 2011 tot 2015 lid van de Eerste Kamer’!

–> Niet de eerste de beste keukentafel ‘wappie’ dus! waarschijnlijk heeft deze man hoger geschoold dan menig kamerlid.

Word deze man de volgende op de zwarte lijst met een kruisje bij ‘andere mening’? Het valt wel erg op dat dit cordon sanitaire gedrag altijd uit de ‘linkse’ hoek word opgezet.. correct me if I’m wrong.

Zodra we in dit land de mening van anderen blijven wegdrukken en of verbieden is het ver te zoeken met de democratie.

Artikel 1: Gelijke behandeling en discriminatieverbod noemt o.a. :
Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging en daar komt ie: politieke gezindheid, op welke grond dan ook, is niet toegestaan.

Daar staat dus niet: zolang hij onze mening deelt is het prima’…

Wanneer gaat men inzien dat ‘desinformatie’ verder gaat dan je eigen agenda, een andere mening dan wat je zelf verkoopt is niet per se desinformatie!

Het gaat mij dus niet om wat deze man al dan niet verkondigd maar om het buigen van de wet naar eigen voordeel.

De beleidsmakers moeten maar weer gaan inzien voor wie ze werken. dat zijn WIJ alle Nederlanders!

Ik sta voor een algeheel verbod op het cordon sanitaire, links of rechtsom! Hierbij mijn open sollicitatie voor een kamerzetel!

Bron van dit verhaal