De ICT banen liggen voor het opscheppen!!! zeggen ze……

Ik las via LinkedIn op ‘welke switch ga jij maken’.

Best een leuk verhaal over van carrière wisselen en waar het werk te vinden is, echter is mijn beleving een andere dan die van deze beste mensen.

Ik wil op zich ook wel een switch maken, maar dan kom ik aan met mijn pure ICT C.V. en zegt men: ‘wat kom jij nou doen?’ Dat is ALS je al een reactie krijgt. Bij een andere omgeving met andere competenties en voor een ander vak waar je waarschijnlijke geen vak specifieke werkervaring mee hebt, daar kom je alleen tussen als je een kruiwagen binnen hebt.

Ik heb nu c.a. 17 jaar ICT ervaring maar geen afgeronde HBO vooropleiding, dat samen met mijn leeftijd (49) en de zero response (of de standaard afwijzingen, soms zelfs gericht aan iemand anders) op sollicitaties maakt mij wat lacherig als ik een opmerking lees dat ‘de IT banen voor het opscheppen liggen’.

Ik heb een kromme rug van het scheppen inmiddels, maar ik zie telkens, maand in maand uit, dezelfde bureautjes met dezelfde functies voorbijkomen. Inclusief degene die eerst netjes een afwijzing stuurde dat ze overspoeld waren met cv’s en dat ze met andere verder gingen, of dat ze voorzien waren.

Nu heb ik mijzelf er ook wel eens betrapt op de doodzonde van taalfouten en een MEGA copy paste fail in een sollicitatie brief en of CV.  Wanneer je dan afgewezen word is het je (mijn) eigen schuld.

booooooo

Nog los van de uitkerende instanties die vanuit Den Haag het op zich nobele ‘werk boven inkomen’ sprookje uit voeren moeten, wil ik zelf inmiddels ook best een ‘mindere’ functie accepteren, maar ik kan ze niet vinden hoor en de uitzendbureaus en welke andere cv schuivers ook niet. En wanneer er dan een job is waar je op kunt schrijven ben je te zwaar, heb je te veel ervaring, te weinig recente ervaring of soms noemen ze je ook gewoon rücksichtslos te oud.

Het resultaat is nog altijd hetzelfde, ik zoek nog steeds werk. Dus wanneer iemand meent dat wat ik zeg niet waar is, stuur maar die vacatures hoor!

Ruud@kause.nl