Het genot van ‘goede’ Recruitment agencies. NOT!

annoyed

 Dit is een oudere post maar nog altijd erg typerend voor de werkwijze van veel CV schuivers / reqruiters en dat soort jongens en meisjes…

Ik zit alweer veel te lang thuis op de bank, ben (net als zo veel anderen) ieder dag druk op jacht naar een nieuwe baan en plots is daar iemand van recruiters bureau X!
Hij heeft voor mij een geweldige rol als manager / teamlead van de afdeling systeem beheer bij een klant van hen. Een functieomschrijving had hij niet, maar of ik de volgende dag op gesprek wil met de ICT manager. Moet wel om 0700 uur anders heeft de klant geen tijd meer. Ik zeg prima en sta vroeg op, douchen, scheren, jasje, dasje, je kent het wel en hop de auto in naar het bedrijf.

Kom keurig op tijd (zoals altijd) meld mij bij de dame aan de receptie en die zegt, ‘gaat u daar maar even zitten zodra meneer X binnen is word u geroepen.’

Ik wacht.. en wacht en na nog wat meer wachten (het is inmiddels ruim 07.40) ga ik maar eens informeren bij de dame of mijn gesprekspartner inmiddels binnen is. Zit er ondertussen een andere dame die mij weet te vertellen dat meneer X NOOIT voor 9.00 uur binnen komt…. en wat ik daar nu eigenlijk zit te doen.

Ik raap mijn onderkaak op, leg het verhaal uit en vraag haar, ‘zal ik nog maar even wachten?’ Het is inmiddels bijna 8.00 en men besluit dan maar de betreffende manager te bellen of hij per ongeluk de afspraak vergeten is.
Om 8.25 komt meneer XX binnen en de receptie stuurt hem direct naar mij. Gelukkig! toch nog kans op een leuke baan denk ik.

Hij wist dat ik zou komen alleen was de tijd verkeerd afgesproken. (schuld van recruiters zegt hij) kortom ik was allang blij dat hij er was en ik in gesprek kon, een misverstand kan altijd.

Eindelijk, met een glas water want met 4 koppen koffie een sollicitatie gesprek in gaan is niet zo een goed idee want ik praat al snel genoeg van mijzelf, met meneer X naar zijn bureau en het gesprek begint na de nodige verontschuldigingen.
‘Waarom denk jij dat je als systeembeheerder bij ons een verschil kan maken?’….uhm pardon?…. systeembeheerder? Ik kom hier toch voor de rol van manager van die club, ik wil graag meewerkend voorman zijn maar systeembeheerder is niet de baan die mij was voorgehouden door Bureau X?’

Wat blijkt: hijzelf was de manager van die afdeling en had totaal geen behoefte om plaats te gaan maken voor mij of wie dan ook..

De beheerders rol die open stond was een zeer gespecialiseerde job waar ik dus niet voldoende kaas van gegeten had en na 10 minuten stond ik verbouwereerd buiten.

Vanuit de auto direct het aagency gebeld, ik was nogal ‘not amused’, maar zij snapte er niets van, ‘wat raar’ en zonder verontschuldiging werd er meteen gevraagd of ik niet iemand wist voor die rol.. Ja vast! Ik ga jullie nog helpen..NOT!

Dit was inmiddels het 3e akkerfeitje met deze jongens, al sloeg dit alles en ik ga nu niet meer met ze in zee, maar ja tegelijkertijd realiseer ik mij dat ik dan wel weer net een job mis kan lopen.

Grrrrr

Ik wil gewoon aan het werk en ben dit gepruts en geneuzel meer dan zat!

Zal ik dan maar ICT recruiter worden, ik weet namelijk WEL waar het over gaat en wat er speelt! Heeft er iemand een open vacature?

Aanbiedingen naar:  Ruud@kause.nl of  info@beterit.nl uiteraard.