Een grote Europese ontslagronde bij IBM

Een grote Europese ontslagronde die IBM wil doorvoeren, raakt ook de Nederlandse organisatie. Er zullen maximaal achthonderd banen verdwijnen. Het werk wordt naar India overgeheveld. De gehele operatie moet aan het einde van het jaar zijn afgerond. De centrale ondernemingsraad heeft dit van de directie te horen gekregen. Dit melden onbevestigde bronnen.

 ibm
In navolging van IBM België, waar eind dit jaar ruim 230 banen zullen verdwijnen, zou de centrale ondernemingsraad in Nederland te horen hebben gekregen dat ook hier medewerkers gedwongen worden ontslagen. Op korte termijn worden 360 banen geschrapt; daarna gaat er voor het einde van het jaar nog een streep door 440 banen.

Computable heeft hierover informatie binnengekregen, naar aanleiding van een brief die aan de centrale ondernemingsraad zou zijn gestuurd. De ontslagronde zou onderdeel zijn van een grote Europese reorganisatie waarbij zoveel mogelijk hoogwaardig it-werk vanuit Europa naar India wordt gebracht.

De woordvoering van IBM Nederland was nog niet bereikbaar voor commentaar.

https://www.computable.nl/artikel/nieuws/outsourcing/5722045/1276946/megaontslagronde-ibm-raakt-ook-nederland.html