Een Chromebook?

 

Naast Samsung, Acer en Lenovo komt nu ook HP met een Chromebook, het is duidelijk dat deze ‘goedkope’ op Google OS draaiende laptop een blijvertje is, maar is dit wel een goede keus?

Voor degene die het concept nog niet kennen, een Chromebook is een laptop met als besturing systeem Google Chrome OS(welke gebasseerd is op linux), volledig browser gebaseerd en super snel op te starten. Leuke bijeenkomst is dat het relatief goede hardware is voor een meer dan schappelijke prijs. (Welke je ook nog eens met Ubuntu kan installeren)

Voordelen op een rijtje:
Geen vervelende updates.
Geen ingewikkelde handelingen om te leren.
Geen dure software nodig.
Start in enkele seconden op.
Vereist nauwelijks onderhoud.
Wordt uiteraard geleverd met al uw favoriete Google-apps in de appstore.
Google verkoopt al een chromebook vanaf € 269
Een excellent scherm, snel opstarten en automatisch altijd de laatste versie. Plus (vooralsnog) geen risico voor een virus.

Nadelen:
Een kreet die je vaak voorbij hoort komen is deze: Om een Chromebook te gebruiken dient er altijd een internet connectie aanwezig te zijn. Was dit voorheen ook het geval inmiddels kan je met Google apps ook offline werken.
Als je alleen maar de optie hebt on te werken met programma’s als Microsoft office en we noemen maar iets, Photoshop dan is een Chromebook geen optie.
Werk je alleen maar met documenten en spreadsheets en veel online apps? dan is er geen enkele reden om niet over te stappen en dan gaan de kosten in onderhoud en licenties flink omlaag.
Eerlijk is eerlijk, Google werkt er hard aan om het OS een volwassen look en feel te geven, zo is er sinds versie 19 al sprake van een startmenu, taskmanager en walpapers. Ook word hard gewerkt aan het spelen van video en geluid. Ook fotobewerking is al mogelijk op een nieuwe laptop en allemaal onder 270 euro.

Een Chromebook doet precies wat Google claimt wat ze doen, maar ook niets meer.

 

 

Goed nieuws! UPDATE!

Google today announced it has partnered with VMWare to bring Windows access to Chrome OS

 

 

‘Hoe ziet zo een Chromebook er dan uit, dat moet wel lelijk zijn’

 

 

lenovo-chromebook-500x330
homepage-promo

hero

connectivity
samsung chromebookHP chromebook

– 14 inch beeldscherm
– 21 mm dik en 1,9 kilogram
– Tot 9,5 uur batterijduur
– Start op in minder dan 10 seconden
– 100 GB Google drive gratis voor 2 jaar

€ 329

oké, ik geef toe het is geen ‘echte’ laptop, je kunt met een Windows of Mac veel meer doen, maar zakelijk gezien, voor mensen die alleen maar documenten maken en email en internet gebruiken?

 

Google Chromebook (of toch maar een volwaardige Linux Laptop/pc?)