CES 2019: Nederland volgens CTA ‘innovatiekampioen’

Door Michiel van Blommestein -9 januari 2019


Nederland behoort tot de zestien landen met het gunstigste klimaat voor innovatie, zo heeft de Consumer Technology Association (CTA), de organisator van de CES, bepaald.
Op basis van 28 variabelen komt Nederland wederom in de caterorie Innovation Champions, de hoogste schaal die de CTA hanteert. De beschikbaarheid van breedband en de verbetering van regulaties rond drones en zelfrijdende voertuigen zijn sterke punten.
Volgens de CTA is Nederland ook een van de landen met de meest robuuste digitale infrastructuur, waardoor ze bijzonder veerkrachtig zijn in tijden van crisis. Tel daarbij de aandacht voor het milieu op, en Nederland zet een goede score neer.
Maar op het gebied van de deeleconomie kan het volgens de CTA wel wat beter. Vooral de strenge regels rond verhuur van huizen en vervoerdersdiensten kunnen bij de Amerikaanse vereniging op weinig begrip rekenen. De belastingen zijn relatief hoog.
Delegatie
Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Milieu en Prins Constantijn zijn naar de CES afgereisd om het Holland Tech square te openen, een van de grootste landenpaviljoens van de beurs. In totaal zijn er 61 Nederlandse exposanten op de beurs. Keijzer kwam bovendien op het podium tijdens de openingskeynote van de CEO van de CTA Gary Shapiro.