Fortinet en Symantec gaan intensief samenwerken

beeone groep

Een aantal beveiligingsproducten van Fortinet zullen worden ingebouwd in producten van Symantec, en andersom. Dat is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen Symantec en Fortinet. De samenwerking moet leiden tot uitgebreide beveiliging voor endpoint, netwerken en cloudomgevingen.

De Next-Generation Firewall van Fortinet zal dankzij de samenwerking worden geïntegreerd in de clouddienst Web Security Service (WSS) van Symantec. Ook worden de endpoint beveiligingsdiensten van Symantec op termijn geïntegreerd in Fortinets Security Fabric platform. Dat hebben de twee bedrijven deze week aangekondigd.

“Als eerste stap in deze technologiepartnerschap zijn we van plan de allerbeste beveiliging te bieden door de combinatie van geavanceerde firewallbesturingselementen van bedrijven met de toonaangevende netwerkbeveiligingsservice van Symantec”, aldus Art Gilliland, executive vice-president en general manager Enterprise Products bij Symantec.
“De twee marktleiders komen tot elkaar om enterprise-beveiliging aan te bieden voor cloud-, netwerk- en endpoint-beveiliging”, stelt John Maddison, senior vice-president products and solutions bij Fortinet.

De verwachting is dat de Cloud Firewall Service van Fortinet in het eerste half jaar van 2019 beschikbaar is in WSS. De integratie van Fortinet Security Fabric in Symantec Endpoint Protection staat voor later gepland.

Bron channelconnect