Het is genoeg geweest!

Het lezen over de tragedie in New Hampshire en de haast dagelijks voorbijkomende berichten over omgekomen motorrijders, hebben mij doen nadenken over de recente ritten die ik heb gemaakt.

Bij zowat elke rit moet ik wel een of andere manoeuvre uitvoeren om te voorkomen dat ik werd geraakt door een idioot die geen aandacht aan de weg besteedde en niet oplette.

De epidemie van door aan hun telefoon geplakte voertuig bestuurders heeft op dit moment belachelijke proporties aangenomen en het is een wereldwijde epidemie!

Wegen ontstressen, het plezier en de voordelen van motor rijden nog wel gunstig af tegen het potentiële risico van blinde idioten op de weg?

Er moet iets gebeuren!!

Ik dien bij deze een Wetsvoorstel in: maak het gebruik van een telefoon tijdens het rijden een MISDRIJF! Zware boetes en straffen er tegenover zetten en ook uitvoeren.

Verplicht fabrikanten software te implementeren in hun apparaten welke alle internet verkeer blokkeerd tijdens rijden voor bestuurders. Dit kan de software is daarvoor beschikbaar.

Bij negeren of omzeilen hiervan devolgende straffen invoeren:

  1.  € 1.000 bij de eerste overtreding en 30 dagen rijbewijs invorderen. De boetes worden vervijfvoudigd voor elke volgende overtreding. Bij niet (kunnen) betalen? auto kwijt.
  2. Recidivisten die 5 keer voor de rechter moeten komen voor hetzelfde vergrijp zijn voor altijd al hun rijbevoegdheden kwijt
  3.  Het veroorzaken een ongeluk tijdens het gebruik van een telefoon, het is een misdrijf met verplichte minimale gevangenisstraf.
  4. Veroorzaak je een dodelijk ongeval omdat je op de telefoon zit te kijken? MOORD met voorbedachte rade en maximale celstraf en voorgoed alle rijbevoegdheden innemen.

In de perfecte wereld (die waar ik koning zou zijn) zou deze wet morgen in werking treden.

Ik ben doodziek van idioten die geen reet geven om wie ze pijn doen, verminken of doden en de kinderen en partners die achterblijven  zolang ze hun TikTok/ Whatsapp/ Facebook-fix maar krijgen.

Ofwel een serieuze en keiharde wetgeving, om deze plaag van telefoon-gebruikende bestuurders te stoppen en een mentaliteits verandering of ik zal als alleenstaand vader stevig moeten nadenken of ik wel een motorfiets wil blijven rijden in de toekomst.