Thuiswerk – Remote Jobs – Teleworking

Ik vraag mij af waarom er in Nederland zo weinig ‘home-based’ banen zijn.  Het zou toch zomaar DE oplossing kunnen zijn voor file en woonruimte problemen voor heel veel mensen, nog los van het milieu want minder auto’s op de weg schijnt daar goed te zijn?  (Of zou het niet worden aangemoedigd omdat er dan geen geld in de schatkist komt aan accijnzen en bekeuringen?)  
Ik begrijp natuurlijk heus wel dat het voor veel functies niet kan, maar er zijn toch legio mensen die makkelijk hun werkzaamheden op afstand zouden kunnen doen.  Al was het maar 50/50. Skype en vele andere videocommunicatie programma’s bestaan ook al sinds vorige eeuw en nu het allemaal uitgekristalliseerd is en goed werkt word het niet volledig benut.

https://qz.com/work/1392302/more-than-5-of-americans-now-work-from-home-new-statistics-show/

The steady rise of Americans working from home continues. According to recently released data from the US Census, 5.2% of workers in the US worked at home in 2017—or 8 million people

https://en.wikipedia.org/wiki/Telecommuting Telecommuting, also called teleworkteleworkingworking from homemobile workremote work, and flexible workplace

Het zou toch voor een hoop mensen een uitkomst zijn wanneer ze zelf hun werktijd zo kunnen indelen om tijd te hebben voor hun (veel vaker de norm) een ouder gezin. Ik vind dat de overheden hier hoog op moeten gaan inzetten!

 

 

UPDATE:

09-2021

De Covid ‘pandemie’  heeft de feiten ingehaald en werken zal nooit meer hetzelfde zijn..

 

I rest my case :-)