Leeftijd discriminatie

Dik 650.000 mensen op de bank en dan een dergelijk e-mail binnen krijgen:

Leeftijd

Er bestaat volgens mij een wet welke heet: Wet gelijke behandeling op grond van leeftijd bij de arbeid (WGB l)

Nou zou ik deze club kunnen aanklagen en mijn gelijk krijgen, maar daar win ik niets mee.

-Ik kan die banen niet vervullen want ben geen programmeur, ik heb geen zin in ‘gedoe’ als het mij niet aan werk helpt etc.

En zo denkt iedereen en vervolgens gebeurd er niets met dit soort zaken…….

Laten we wel wezen,  het gebeurd bij alle bedrijven en alle vacatures in iedere branche, soms terecht meestal niet. Ik begrijp heus wel dat je een 55 jarige ervaren ex programma manager niet op een 1e lijn helpdesk zet van een nieuw en vooral jong bedrijf met tieners als doelgroep. Maar de vooroordelen blijven bestaan b.v. dat oudere werknemers te duur zijn, vaak ziek zijn, te hoog opgeleid of wat voor verhaal dan ook.

Onderzoeken halen al deze vooroordelen onderuit en de bedrijven die wel een alle leeftijden beleid hebben halen geen mindere omzet of andere leeftijd gerelateerde problemen. Er is dus geen reden om ouderen aan de kant te laten zitten.

Let wel je hoort tegenwoordig onder de ouderen  op je 40’ste en soms zelfs eerder.

De motivatie van deze advertentie snap ik aan de andere kant ook wel weer,  waarom een hoop tijd en geld van een aantal mensen verspillen wanneer je vooraf al weet dat de kandidaat toch niet word aangenomen.

Is dit dus de schuld van de recruiters / bemiddelaars? Ja en nee, grootste probleem zijn uiteraard de werkgevers die vaak belachelijke eisen stelt. Om vervolgens tegen de pers gaan zitten huilen dat ze maar geen geschikt personeel vinden kunnen en wel mensen van bijvoorbeeld de BRIC landen MOETEN inhuren.

Een ander probleem is de mens zelf, veel managers nemen liever geen mensen aan die ouder en wellicht intelligenter zijn en meer ervaring hebben dan zijzelf en dus wellicht wel een bedreiging kunnen worden voor zichzelf.

Nu kan dit uiteraard voorkomen, maar dan is de bewuste manager kennelijk niet zo geschikt voor zijn rol. Een goede leidinggevende met voldoende zelfkennis en die zelfverzekerd is zal nooit en te nimmer slachtoffer worden van dit ‘probleem’ .

Daarmee zijn alle bezwaren om ‘ouderen’ in dienst te nemen van tafel.

Ik ben beschikbaar voor elke bij mijn kennis en ervaring passende rol!

————————————–

Reactie van de adverteerder:

Mijn excuses, omdat het zeker niet mijn bedoeling is om mensen te kwetsen.   Sterker nog  ik ben bijna 52, heb geen uitkering meer en ervaar  hetzelfde probleem.  Ik had nu alleen zoiets van waarom kan ik niet beter eerlijk en open zijn indien een klant aangeeft dat hij voor bepaalde functies een jonger persoon zoekt die bv qua leeftijd beter past in een team i.p.v. dat mensen bv om die reden na een eerste gesprek alsnog worden afgewezen.  Als ik een kandidaat voordraag laat ik juist de geboortedatum altijd weg.  Maar jou kritiek trek ik zeker aan en ik zal hier in het vervolg rekening mee houden.  Ik heb inderdaad nog  2 zeer kritische reacties ontvangen.

————————————–

Zie ook:  http://www.beterit.nl/?p=48