Back up is noodzaak!

Eén van de bekendste websites op het internet over flight simulators, die al sinds 1996 in de lucht was, is door een hacker vernietigd. AVSIM.com was met ongeveer 25.000 bezoekers per dag ‘s werelds grootste website op het gebied van Microsoft Flight Simulator, hoewel het ook andere aspecten van het onderwerp behandelde. Met name de downloadbibliotheek met meer dan 100.000 bestanden was binnen de wereldwijde Flight Simulator-gemeenschap erg populair. Afgelopen woensdag vond er een aanval plaats waarbij een hacker toegang tot de webserver kreeg en alle bestanden verwijderde.
Tom Allensworth, de oprichter en beheerder van de site, had geen extern backup systeem. “Sommige mensen hebben gevraagd of we geen backups maakten. Ja, we maakten elke dag netjes een backup van de servers. Helaas maakten we de backups tussen onze twee servers.” En de aanvaller wist ook toegang tot de tweede server te krijgen.

Hoe was dit nu mogelijk anno 2009 denkt U?

13 jaar geleden was het nog wel voor te stellen dat de back-up issues gaf, tapes die niet wilde draaien en of kwijt raakte, IT personeel dat er eigenlijk geen trek in had om elke dag tapes te wisselen etc. Als je al jaren op dezelfde manier je back-ups maakt en het gaat altijd ‘goed’? Is het dan wel echt heel dom of gewoon gemakzucht en geen besef van de importantie van een goede back-up.

Tegenwoordig mag je er toch van uitgaan dat iemand die 25000 hits per dag heeft zijn zaakjes qua back up wel op orde heeft? Of in ieder geval professioneel genoeg is om een en ander te laten checken.

bron:
http://www.security.nl/artikel/29069/1/Hacker_vernietigt_website_en_13_jaar_aan_werk.html

Dit is wel een bericht uit 2009 maar het gaat nog steeds elke dag zo ergens op het internet.

images (1)